Aleksandar Vucic
Aleksandar Vučić Foto:TANJUG/INSTAGRAM "BUDUCNOSTSRBIJEAV"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je na osnovu prvih preliminarnih rezultata parlamentarnih izbora u Crnoj Gori nesumnjivo da je Demokratski front, odnosno lista "Za budućnost Crne Gore" napravila "veliki rezultat i pomak", ali da treba sačekati konačne rezultate.

Vučić je u izjavi medijima na Bledu rekao da će čestitati pobednicima „ko god to bio na izborima u Crnoj Gori“.

Napominjujući da je video samo preliminarne rezultate sa severa Crne Gore,iz Herceg Novog i Budve, on je naglasio da je tu ubedljiva pobeda liste „Za budućnost Crne Gore“, ali da nije dobio rezultate iz Rožaja, Plava i drugih mesta i da je zato prerano za izjašnjavanje.

Za mene je važno da se, i bez obzira na rezultat, srpski narod u Crnoj Gori podigao da štiti svoja identitetska prava. Želimo da sačuvamo srpski narod i kulturu, ćirilično pismo i neki pomaci su vidljivi, a u tvrdnje lezilebovića u Podgorici, kao ni u Beogradu, ne odgovaram, rekao je on.

„Za nas je važno da se broj Srba na narednom popisu u Crnoj Gori 2021. ne smanji, da kažemo da smo kao država mirnim delovanjem uspeli da pomognemo svom narodu“, rekao je Vučić.

On je podsetio je da je Srbija pomogla otvaranje Srpske kuće u Podgorici, kao i da je srpskim organizacijama u Crnoj Gori pomogla pre oko mesec dana sa 1,5 miliona evra.

Na pitanje da prokomentariše izjavu portparola DPS-a koji proteste u toj zemlji naziva „Aleksandrovom crnom operacijom“, predsednik Srbije je rekao da „razni ljudi ne mogu da objasne kako to da se srpski narod podiže u Crnoj Gori i da govore kako je on uz Mila Ðukanovića“.

„Mediji u regionu govore kako ja to organizujem. Ko god hoće da postigne nešto u regionu napada mene“, ocenio je Vučić.

Predsednik Srbije boravi u poseti Slovniji, a sutra će prisustvovati Bledskom strateškom forumu na kojem će učestvovati premijeri šest zemalja i predsednici dve države.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare