Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je danas zahtev opozicije za raspisivanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora, uvredama na račun potpredsednice SSP Marinike Tepić, predsednika Narodnog pokreta Srbije Miroslava Aleksića i Aleksandra Jovanovića Ćute iz Ekološkog ustanka. Stigao mu je odgovor.

Predstavnici opozicionih stranaka koje učestvuju u organizaciji protesta „Srbija protiv nasilja“ danas su Predsedništvu predali zahtev za održavanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon samita Brdo Brioni u Skoplju, to prokomentarisao na sledeći način:

Aleksandar Vučić Foto:TANJUG/ RADE PRELIĆ

„Siguran sam da su ga na ozbiljan i mudar način sastavljali i da su ga stručni ljudi, eksperti sastavljali i da je mnogo važno to pismo ili pismeno. Kao što rekoh, odgovoriću na njega i u pisanoj formi. Kad je neko pokušao da zloupotrebi i iskoristi najtežu tragediju koja je zadesila Srbiju u poslednjim decenijama na tako brutalan način… I rekao sam da ćete ući u istoriju beščašća. Vi stvarno verujete da nekome možete da pretite ulicom? Da vas se neko plaši? Da se neko plaši nepismenog Aleksića ili veoma pismenog Ćute. Ili Marinike Tepić koja je promenila ukupno sedam stranaka i sad će osmu kako čujem. Samo vas pitam, je l’ stvarno verujete u to“, rekao je Vučić.

PROČITAJTE JOŠ

Komentarišući ovu izjavu Aleksandra Vučića, potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić kaže da će Aleksandar Vučić uvek biti ono što jeste – Šešeljev radikal.

Marinika Tepić Foto: Privatna arhiva

„Jednom Šešeljev radikal, uvek Šešeljev radikal. Očigledno ga je iznerviralo to što sam javnost danas upoznala da samo zarad kampanje i ličnog rejtinga namerava da pusti u rad novi termo-blok B3 u Kostolcu i pored zvaničnog dopisa izvođača radova, kineske kompanije CMEK da neće biti spreman i bezbedan pre jula 2024. godine. Zato je ponavljajući laž o tome kako sam promenila sedam partija dodao jos jednu – osmu, kako kaže. Nije rekao da moja objava nije tačna, nije rekao taj dopis ne postoji, nije rekao čak ni da neće sada otvoriti nevezbedan B3 u Kostolcu. Nije, zato što ne sme, jer zna da je sve tačno što sam iznela i kao vrata veliki dokaz mu iznela ispred nosa. Kao i da ga baš briga što će time ugroziti zdravlje i život miliona ljudi“, kaže Tepić i dodaje:

„Uz sve to je Vučić-Hrabriša stavio pod kontrolu 80% medija, angažovao kriminalce i batinaše preko Novaka Nedića i “ekipe”, organizuje kupovinu glasova preko “Bosketa” iz Novog Sada, napravio sistem ucena ljudi koji su zaposleni u javnom sektoru i onda, takav veliki Hrabriša, busajući se u radikalske grudi viče – evo biće izbori, dok opoziciju vređa kada razotkriva kriminal njegovog režima, a sada i ugrožavanje života miliona ljudi.Ali neće još dugo“.

Predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić kaže:

Miroslav Aleksić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Ako se ne plaši mene nepismenog, Ćute pismenog i Marinike Preletačević, nas loših i nikakvih, što je problem da odmah kaže kad će biti održani vanredni parlamentarni i beogradski izbori, nego odugovlači“, poručio je Aleksić.

Aleksandar Jovanović Ćuta imao je niz pitanja za predsednika.

Aleksandar Jovanović Ćuta

„Pošto je tema ko je pismen, a ko nepismen, postavljam pitanje onom ko je umislio da je Bog u kariranom sakou. Da li je pismena tvoja premijerka Ana Brnabić koja poslanicima u Skupštini kaže da s go*nari? Da li je pismen šef poslaničke grupe SNS Milenko Jovanov, koji je govorio da ćeš ako dođeš na vlast uništiti Srbiju ili Nebojša Bakarec koji za Svetlanu Bojković i Nikolu Koja kaže da su šljam? Da li je pismen dokumentovani lopov, lažni doktor Siniša Mali? Ili direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević, bivši vozač? Možda je najpismeniji Zoran Drobnjak, koji ti služi samo da ga javno ponižavaš? Zbog takvih pismenih, Srbija je ogrezla u kriminalu i nasilju“, rekao je Jovanović.

BONUS VIDEO: Vučić odgovorio uredniku NIN-a, najavio da će u sredu jesti sendvič sa majonezom i parizerom  

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare