Aleksandar Vučić na televiziji Pink
Foto: Screenshot TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je u sredu uveče o aktuelnim političkim i bezbednosnim izazovima za zemlju, a osvrnuo se i na situaciju u ratu u Ukrajini.

On je kratko opisao šta je Vladimir Putin do sada osvojio u ratu u Ukrajini, a onda naglasio da nakon toga sledi pakao.

„Znam šta nas čeka. Onog trenutka kad Vladimir Putin bude završio stvari u Seversku, Bahmutu i Soledaru, posle toga na drugoj liniji Slavjansk- Kramatorsk – Avdejevka, slediće njegova ponuda. Ako Zapad ne prihvati ponudu, odlazimo u pakao, a neće je prihvatiti“, kazao je on gostujući na televiziji Pink.

Vučić je iskoristio priliku da kaže kako ceo svet preko Ukrajine ratuje sa Rusijom.

Pored svetskih geopolitičkih „gibanja“, Vučić je govorio i energetskog stabilnosti zemlje na zimu, ali i tome ko će biti novi mandatar za sastav Vlade.

Govoreći o mestu budućeg premijera, on je rekao da ima četiri kandidata.

„Dva su potpuno jasna, a za dva se u javnosti nije spekulisalo“, dodao je on, dodajući da su ta dva Ana Brnabić i Siniša Mali.

Predsednik je komentarisao i položaj NIS-a u atmosferi sve većih problema dobavljanja nafte za region i istakao da će možda biti napravljen ugovor prema kojem će Srbija privremeno preuzeti ovu kompaniju, a nakon toga je vratiti Rusiji.

„Pojedini posrednici i trgovci ‘kirkuk’ iračke nafte ne žele da rade s većinskim ruskim vlasnicima. Do sada smo taj problem rešavali, gledaćemo i u buduće i da razgovaramo s Rusima ako zatreba da napravimo ugovor da dok traju sankcije da preuzmemo NIS i vratimo kad prođu“, rekao je Vučić.

Pričao je i o konsultacijama koje kao predsednik Srbije počinje danas sa strankama koje će činiti novi parlament.

Bonus video: Ćuta objasnio kako će Vučić da padne s vlasti: To je balon od sapunice

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram