Sebastijan Kurc, Aleksandar Vučić, orden
Foto: Printscreen/RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovao je austrijskog kancelara Sebastijana Kurca i dodelio mu orden.

Predsednik Srbije uručio je Sebastijanu Kurcu orden Republike Srbije na lenti, za zasluge u unapređenju odnosa sa Srbijom i celim regionom Zapadnog Balkana, nakon čega se Vučić obratio svima.

„Dragi prijatelju, danas imam izuzetnu čast i posebno zadovoljstvo da vam kao osvedočenom prijatelju uručim najveće državno odlikovanje, zbog učvršćivanja i razvijanja saradnje Srbije i republike Austrije. Srbija je zahvalna što je proces evropskih integracija ubrzan, a u tom smislu, uveren sam da ćemo podršku Austrije imati uvek, na čelu sa vama. Za nas je posebno važno kada u uslovima u kojima se suočavamo sa teškoćama i problemima, od korone, do migrantskih kriza, uvek možemo da računamo na prijatelja Austriju, i vas, uvaženi kancelaru“, rekao je Vučić.

Kurc je odlikovan Ukazom predsednika Republike od 30.avgusta ove godine.

Nešto ranije, Vučić je Kurca primio ispred zdanja na Andrićevom vencu, nakon čega su razgovarali u četiri oka.

„Pored odličnih bilateralnih odnosa i evropskog proširenja, razgovaraćemo i o zajedničkoj borbi protiv ilegalnih migracija. Srbija može da se osloni na našu punu podršku na putu ka EU. Evropska unija je potpuna tek kada joj sve države Zapadnog Balkana budu pristupile“, poručio je Kurc uoči dolaska u Beograd.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare