Foto: Goran Srdanov/Nova.rs, Ivan Dinić/Nova S

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, komentarišući tekst Ivana Ivanovića objavljenom u nedeljniku NIN, u kom je naveo da "Vučić ne bi prepoznao lepotu, niti razumeo slobodu skakanja u more puno cipala", rekao da je Ivanović "potpuno u pravu".

Iako Vučić isprva nije bio sasvim siguran kako se reč „cipala“ akcentuje, u jedno je siguran – Ivanović je u pravu.

„Ja nisam na tom nivou. Za njega je svetinja jato cipala, za mene je svetinja Jasenovac. Za njega je svetinja rezervoar u gliseru, za mene je nešto drugo svetinja. U pravu je, nismo na istom nivou i ja prihvatam da je on na mnogo višem. Nikakav problem sa tim nemam“, rekao je Vučić.

Prema Vučićevim rečima, nije problem u Ivanoviću, već je problem što mnogi imaju zlu nameru, kao da „mi njima govorimo gde smeju da idu“.

Podsećamo, Ivanović je tokom boravka u Rovinju na odmoru, napisao pismo za nedeljnik NIN. U njemu se, između ostalog, obratio i Vučiću.

„Skočio sam u vodu. Jato cipala se razbežalo kud koji mili moji, a hladno istarsko more probudilo me iz roze sanjarenja i ovog apsurdnog skeča. Šta meni pada na pamet?! Šta će Vučić u Rovinju?! Nije za ovde, ne bi prepoznao ovu lepotu, niti razumeo ovu slobodu. A zašto ja letujem ovde? Zato što sam tako odlučio. I zato što niko ne može da mi naredi gde smem, a gde ne, da letujem. I zato što mnogo volim Rovinj, mnogo. I mnogo volim da zajebavam cipale, mnogo“, napisao je Ivanović.

BONUS VIDEO Vučić: Imamo važnijih stvari od Evroprajda

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare