Aleksandar Vučić i Slobodan Georgiev Foto:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/Goran Srdanov/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ne zna o kakvim spotovima protiv medija i novinara govori novinar Slobodan Georgiev i poručio mu da pokaže dokaze ako ih ima.

Georgiev je u Novom danu na N1 rekao da je Vučić naručilac spotova protiv nezavisnih novinara i medija i istakao da za to ima dokaze.

„Ne mislim da je on to montirao, ali je on naručio“, kazao je Georgiev.

Georgiev je uveren da autori spotova nisu „slobodni strelci“.

„Ne, to je deo njihovog PR tima da ruši naš kredibilitet. A tužilačke istrage se nikad ne završe. Ja sam posle videa 2019. godine išao da dajem izjave, pa su me premeštali u razna odeljenja, na kraju su me samo obavestili pismom da je istraga završena“, rekao je Georgiev.

Dodao je da „za sve te videe vlast će reći – nemamo pojma ko je to.

Odgovarajući na novinarska pitanja u Priboju, Vučić je Georgievu poručio da pokaže dokaze ako ih ima i dodao da nema pojma o kakvim se spotovima radi.

„Niti sam ih video, niti znam o čemu priča. Kad neko nekog mrzi… to je isti onaj čovek koji bi sve nas stavio u koncentracione logore. Ne znam o kakvim spotovima priča“, ponovio je Vučić.

Dodao je da neki imaju „sve vreme ovog sveta“ da o njemu Tvituju.

„Pa računaju da i drugi imaju vremena na pretek, pa da mogu da mrze nekoga i ništa ne rade“, kazao je Vučić, a prenosi N1.

Na društvenim mrežama se prošle nedelje pojavio još jedan spot protiv novinara N1 i Nove S, ali i drugih medija, u kome se ovog puta kaže da je njihov zadatak „da satru srpsku kulturu i pravoslavlje u Srbiji”.

Prikazujući fotografije sadašnjih i bivših novinara i urednika N1, Nove S, Danasa i Insajdera, među kojima i Georgieva, u spotu se navodi da su oni „mračan svet medija N1 i Nova”. U spotu se ti mediji optužuju da su „inkarnacija antisrpske propagande”, a da je „njihova zla namera da zatru srpski identitet, kulturu, tradiciju i veru”.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar