Foto: TANJUG/ INSTRAGM "BUDUCNOSTSRBIJEAV"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, tokom posete Bugarskoj, da su Srbija i Bugarska dve prijateljske zemlje, koje rade zajedno na dva velika projekta - autoputu i gasovodu, koji su, ističe, od suštinskog značaja za obe zemlje.

„Obišli smo dva važna projekta, zajednička, završetak autoputa između granice dve zemlje i Sofije, i onda bismo imali sve vreme autoput Beograd-Sofija, za 3 sata. To je nešto što ni Srbi, ni Bugari mnogo decenija nisu mogli ni da sanjaju“, rekao je Vučić u obraćanju novinarima, nakon što je sa Borisovim obišao i trasu budućeg gasovoda „Balkanski tok“, u mestu Krušumski vodopadi.

Zahvalio je premijeru Bugarske, što je, kako kaže, uložio mnogo truda, energije i entuzijazma u pravljenje najboljih mogućih odnosa Srbije i Bugarske, i Srba i Bugara.

Dodao je da je izgradnja „Balkanskog toka“ od suštinskog značaja za budućnost Srbije i Bugarske.

„Zahvalan sam Bojku Borisovu, jer sam danas video više nego u svim ranijim putovanjima“, konstatovao je Vučić.

On je zahvalio Bugarskoj na podršci na EU putu, što, kako je rekao, nije uvek lako.

Istakao je da Srbija doživljava Bugarsku kao istinski prijateljsku zemlju, a bugarski narod kao bratski.

Predsednik Aleksandar Vučić istakao je da je od danas, 1. juna, otvorena granica između Srbije i Bugarske, i da građani obe zemlje nemaju obavezu karantina.

„Slobodan je ulaz u Srbiju i u Bugarsku. Ko iz Srbije želi da poseti Bugarsku, može slobodne, ovde smo dobrodošli, kao što i ja pozivam Bugare u Srbiju, gde su oni dobrodošli“, rekao je Vučić novinarima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare