Foto:FoNet/Instagram predsednika Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, pred nastavak dijaloga u Briselu, da ga ne zanimaju mnogo najave iz Prištine o tome da tamo dolaze samo po nezavisnost i dodao da zbog toga ne moraju ni da kreću na put.

„Ne interesuje me šta pričaju. Mogao bih da budem ozbiljan i da, bez šale, kažem: ‘Ako mislite da dolazite po stvari o kojima govorite, ne morate ni da putuje'“, izjavio je Vučić nakon otvaranja fabrike Fišer automativ sistems u Jagodini.

On je rekao da naredni dani neće biti laki za Srbiju ali da je nastavak dijaloga veoma važan, ne samo zbog Evropske unije već i zbog toga što se time spuštaju tenzije i unapređuje bezbednost srpskog naroda na Kosovu.

„A da će biti jednostavno u Briselu – neće nikome! Oni dolaze da naprave svoj šou, a mi da budemo ozbiljni i posvećeni dijalogu. A rezultat piše na semaforu, ali na kraju utakmice“, rekao je Vučić.

Odgovarajući na sugestije da Srbija mora da se odluči da li ići evropskim ili nekim drugim putem, Vučić je rekao da će o tome odlučivati Srbija, a ne neko drugi.

„Oni odavno ne žele da budu građani Srbije, pa neka to ne čine. Jer mi ni većim silama ne dozvoljavamo da se u to mešaju. Srbija se nalazi na evropskom putu, i mnogo ispred oni koji hoće da joj drže lekcije“, rekao je on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare