Aleksandar Vučić Foto: Printscreen/RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će se sutra u Briselu sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, visokim predstavnikom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozepom Boreljom, te evropskim izaslanikom za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, italijanskom premijerkom Đorđom Meloni i nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

„Biću sam sa naše strane na sastanku. Već znam (šta da očekujem), bila je ‘velika petorka’ ovde, oni su svakako doneli svoj predlog oko načina formiranja Zajednice srpskih opština. Mi smo dali svoje odgovore i sugestije. Ne mogu da otkrivam detalje. Svakako smo spremni da razgovaramo o tome, kucaju na otvorena vrata kada je Beograd u pitanju. Da će biti lako, neće, tu nema lepog sastanka“, odgovorio je Vučić u Dnevniku RTS-a na pitanje o očekivanjima od najavljenih sastanaka.

Vučić je istakao i da pred „nama nisu laki dani“ i dodao je da je od dešavanja u Banjskoj situacija za Srbiju „znatno otežana“.

Govoreći o izborima za nove gradonačelnike na severu Kosova, Vučić je izjavio da će kosovska vlast, čak i da Srbi pokrenu peticiju, naći bezbroj razloga da taj predlog odbije.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti pozvani su u Brisel na razgovore koji će sutra biti održani na marginama samita lidera Evropske unije.

Pojedini beogradski mediji su naveli da bi Vučić i Kurti trebalo da imaju odvojene sastanke sa predstavnicima zemalja članica Evropske unije, bez zajedničkog sastanka.

***
BONUS VIDEO – Zoran Panović o rokovima za Kosovo: Verovatno Zapad projektuje nečiju pobedu na izborima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare