Foto:EPA-EFE/IGOR KUPLJENIK

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon samita lidera zemalja Zapadnog Balkana u okviru procesa Brdo - Brioni, rekao je da je to bio pristojan i dobar sastanak, ali sa mnogo replika, duplika pre svega, kako kaže, između Beograda i Prištine, i svih sa Sarajevom ...

Time je predsednik Vučić potvrdio da je bilo burno na sastanku i dodao: “ Mi smo na to navikli, nije ni prvi ni poslednji put“.

Na pitanje novinara da li je bilo burno na sastanku i šta se dešavalo Vučić je rekao:

„Meni nije bilo burno, ja sam uživao“, rekao je Vučić.

Kako je pojasnio bilo je rasprave sa članom Predsedništva BiH Šefikom Džaferovićem, za kojeg kaže da se uvek buni.

„On uvek pravi paralele …pripremio je šest tačaka zašta mu je Srbija kriva, pa zašta mu je Hrvatska kriva“, rekao je Vučić i dodao:

“U pristojnim odnosima sa Milanovićem”

Vučić je danas rekao da je u pristojnim odnosima sa hrvatskim kolegom Zoranom Milanovićem, kao i da su na pristojan način razgovarali.

„Mi znamo šta su njegovi stavovi, on zna šta su naši stavovi, nema tu šta da se doda ili oduzima. Mi želimo dobre odnose sa Hrvatskom, ne mislimo da moramo da podilazimo bilo kome u Hrvatskoj niti da bilo ko iz Hrvatske treba da podilazi nama“, rekao je on, a preneo Tanjug.

„Nemam nikakvu primedbu na njegovo kopredsedavanje danas“, dodao je Vučić.

„Ja sam zadovoljan što je on rekao šta on misli, ja sam rekao šta ja mislim“.

Vučić je nakon sastanka rekao da je Srbija prihvatila predložene zaključke na kojima bi trebalo zajednički da se radi.

„Bilo je mnogo stvari oko kojih nismo saglasni, jedno ključno pitanje bilo je pitanje promena granica. Pominjalo se pitanje kako bi trebalo da se brišu granice unutar regiona i to bi bilo dobro, mogli smo da se dogovorimo, ali naravno da nismo. Mi smo spremni za novi razgovor. Mi ovde svi znamo naše pozicije, svi znamo ko je priznao Kosovo a ko nije“, rekao je Vučić.

Sastanku koji se održao iza zatvorenih vrata, odnosno bez medija, prisustvali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Hrvatske Zoran Milanović, predsednik Albanije Ilir Meta, predsednik Crne Gore Milo Ðukanović, članovi Predsedništva BiH Milorad Dodik, Željko Komšić, Šefik Džaferović, predsednik Makedonije Stevo Pendarovski i predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani.

Prvi plenarni sastanak lidera zemalja Zapadnog Balkana u okviru procesa Brdo – Brioni održan je u kongresnom centru, a prema ranijim najavama na njemu je bilo reči, između ostalog, o zajedničkim zaključima, možda i deklaraciji, o nepromenjivosti granica na Zapadnom Balkanu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare