Aleksandar Vučić Foto:Tanjug/Dimitris Papamitsos/Greek Prime Minister's Office via AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da poštuje stavove opozicionih partija o uvođenju sankcija Rusiji, ali da nije fer što te stavove nisu izneli pre izbora.

„Izgleda da smo samo mi bili odgovorni i da samo ja nisam lagao narod. Nisam izlazio sa junačkim pričama, nisam se zaklinjao u nešto nikada i nikada, kao što nisam govorio ni da hoćemo da bih dobijao zapadnu podršku, već sam govorio ono što mislim i rukovodio se interesima Srbije“, rekao je Vučić novinarima iz Srbije u Grčkoj gde je danas u poseti povodom početka izgradnje terminala za tečni prirodni gas (LNG).

Upitan o oceni medija u Hrvatskoj da je „satjeran u kut“, Vučić je ocenio da oni „ne razumeju da je politika izbor“.

„S lakoćom mogu da izaberem njihovu stranu i bio bih hvaljen mnogo više nego svi oni, ali ovo je izbor Srbije da vodi nezavisnu politiku u interesu građana, a ne Brisela, Vašingtona ili Moskve“, rekao je Vučić i dodao da očekuje da takvu politiku Srbija vodi i u budućnosti.

Izneo je da „ima tremu“ pred put u Berlin i da se „plaši razgovora“ s novim nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, jer, kako je rekao, „ne očekuje da će razgovor biti lak“.

Vučić je novinarima rekao i da je „lepo čuti“ da je Srbija napredovala na listi Reportera bez granica o slobodi medija, ali da „ne misli da to najvažnije“, jer „ima još mnogo da se radi: da se spusti polarizacija u medijima, da budemo otvoreniji za drugačije mišljenje – to je važno za nas i za demokratičnost društva“.

BONUS VIDEO Nedim Sejdinović: Okretanje zapadu naštetiće Vučićevoj političkoj karijeri

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare