Aleksandar Vučić Istanbul
Aleksandar Vučić Foto: Printscreen/Tv Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je važno što su ljudi razumeli tešku situciju na KIM i koliko su nam vezane ruke, ali je poručio da moramo da se borimo za svoj narod.

„Ako se ne borimo nećemo moći ništa ni da ostvarimo“, istakao je Vučić u emisiji Hit tvit na TV Pink u kojoj i zahvalio na podršci koju mu građani pružaju.

On je rekao da ni večeras, a ni sutra neće moći da spava, jer će da razmislja i o Kosovu i o drugim problemima, ali da je to njegova obaveza.

Ukazao je međutim da moramo da se borimo i da nam ništa nece pasti s neba kao i da je napredak napravljen zato što smo se borili.

„Važno je da pokažemo uzdržanost i težimo kompromisu, ali i da pokazemo odlucnost, da se borimo za Srbiju i svoje građane“, istakao je Vučić i našem narodu na Jarinju i Brnjaku poručio da je Srbija uz njih.

„Tesko nam je oko Kosova da izdrzimo, ali nemamo kud. Saterali su nas u ćošak“ rekao je Vucćić i dodao da moramo da se borimo i rukama i nogama.

On je ponovio da ne želi da sluša o laznim principima i vrednostima, jer u Prištini u osnovnom sporazumu šest od 15 tačaka nisu pipnuli, niti su se zbog toga uznemirili.

„Na sve imaju pravo, a ja bih zaplakao. Misle da je Srbija vazalna zemlja kao pre 10 ili 15 godina“, primetio je Vučić.

Novinar Milomir Marić koji je takođe učestvovao u emisji rekao je da je Priština izazvala veliko uznemirenje javnosti i da niko ne veruje da su u pitanju tablice.

„Stalno prete novom “Olujom“ i srpski narod je opravdano u strahu. Rosu nema šta da trazi na severu Kosova“, ocenio je.

BONUS video: Dragan Đilas objašnjava žašto su propali pregovori

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare