Aleksandar Vučić otvaranje obilaznice oko Beograda Foto:TANJUG/ RADE PRELIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras kako su na Kosovu tri puta pretresali automobil u kojem se nalazio njegov najstariji sin Danilo i kako su ga "maltretirali", a kosovski mediji su preneli da su ga pripadnici Policije Kosova naterali da skine majicu sa "provokativnim porukama", a na kojoj je pisalo "Predaja nije opcija".

„To im je posao. Tri puta su zaustavljali i pretresali automobil, maltretirali, to im je posao, samo neka nastave. Čestitam (premijeru Kosova) Aljbinu Kurtiju na hrabrosti, nije tako hrabar kada je u mom društvu. Dobro kada pošalje neke druge da se iživljavaju na tuđoj deci onda je to okej. Samo neka nastavi, Danilo nije mali, malo je hrabriji od Aljbina Kurtija“, rekao je Vučić na otvaranju završene deonice obilaznice oko Beograda do Bubanj Potoka.

„‘Za ‘Predaja nije opcija’ nekada bi se neki uplašili dole da pođu, a oni kroz Prištinu sa majicom ‘Predaja nije opcija’ prošao i došao do Gračanice na liturgiju, samo Bogu da se pomole“, rekao je Vučić.

Vučićev sin Danilo otišao je jutros na liturgiju u manastiru Gračanica, a povodom proslave Vidovdana.

Kosovska TV Dukađini objavila je večeras snimak na kojem se vide pripadnici Policije Kosova kako zaustavljaju sina predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a kako bi mu skinula majicu sa „antikosovskim natpisima“.

***

BONUS VIDEO – Vožnja obilaznicom oko Beograda: Vučić u autobusu sa novinarima i ministrima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare