Foto:Srdjan Ilić; Goran Srdanov/Nova.rs; TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Predsednik se osvrnuo i na raskid koalicije sa Pokretom za obnovu Kraljevine Srbije. On je rekao da predstavnici ove političke organizacije govore za njega da je izdajnik, a koriste privilegije dobijene na osnovu glasova koje je dobila Srpska napredna stranka.

„Videli ste ove stručnjake iz POKS-a.. Lepo, svaki dan – ‘Vučić izdajnik, Vučić baraba… A lepi bili Vučićevi glasovi da mogu da budu na čelu komunalnih i javnih preduzeća. I Novom Sadu, Bečeju i mnogim drugim gradovima. E, pa više ne može. Krenulo je čišćenje. Da ne biste više izigravali velike i visokomoralne tipove koji biste da čuvate Kosovo, a da vam odgovaraju glasovi SNS da budete veliki direktori, e sad ćete malo bez direktorskih funkcija, pa ćete na sledećim izborima, zajedno sa nekim drugima, da to promenite. E, pa da malo moral vratimo u politiku. A ne da vas budu milioni koji ćete da iskorišćavate od vlasti sve što vam treba, a kad treba da snosi odgovornost za bilo šta onda: ‘Pa nismo to mi, to ovaj zlikovac Vučić…’ I sve šapuću, iako u to u skupštinskim raspravama to govore, naravno, bez ijednog argumenta“, rekao je Vučić.

Pročitajte još...

Vučić je rekao da će Skupština Srpske napredne stranke biti održana 27. maja kada će se donositi odluke o svim važnim pitanjima.

„Kao predsednik, pre toga ću zbog programa Srbija 2025. posetiti svaki okrug i opštinu u Srbiji, jer moramo sami da radimo“, rekao je on.

O sastanku sa ministrima u vladi iz SNS

Vučić je istakao da je danas razgovarao sa premijerkom Anom Brnabić i ministrima u vladi iz SNS povodom situacije nastale nakon sednice Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji.

„Govorili smo o svim problemima sa kojima se država suočava i o teškim zadacima pred nama, kako da osnažimo privredu, vojsku, zdravstvo, energetiku. Jutros sam pričao sa Norvežanima, kada treba da dođe do tektonskih promena svi beže od toga, nikome to ne odgovara. Ja sam pitao kako je moguće da štrajkujete, a vas 30 odsto ne dolazi na posao. Moj posao kao predsednika je da brinem o državi, nastaviću to da radim“, naveo je on.

Vučić dodaje da je dobar deo sastanka bio posvećen, izuzev partijskim pitanjima, državnim pitanjima.

„Tu verujem da će naši koalicioni partneri dati svoj doprinos, bar dok ne budemo imali izbore. A posle toga ‘kud koji, mili moji. Kako god hoćete, neko u opoziciju, neko na vlast“, kaže on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare