Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, govoreći o "hibridnom ratu protiv Srbije koji su vodili i Nova S i N1", rekao je da "ne bi preterivao ubacujući to u kontekst neprijateljske konotacije, "iako je svakako poslužilo onima koji su protiv Srbije". Prema njegovim rečima, hibridni rat se proučava u svetu, za to se koriste različite društvene grupe, mediji, manjine, žene, i slično, pristupi su različiti i ne vode se ikad iz jednog, već iz više različitih privatnih, državnih i paradržavnih centara.

Podsetimo, televizije N1 i Nova S prošle sedmice prekinule su program uz natpis „Mrak u Srbiji bez slobodnih medija“.

„Želeli smo da stvorimo realnu sliku kako bi izgledalo informisanje da građani Srbije imaju samo jednu verziju događaja, samo jedan – vladajući stav, samo jedno mišljenje i vesti bez kritičkog glasa. Na ovaj način ukazali smo i na višegodišnje pritiske kojima smo izloženi, na pokušaje da nam se vidljivost dodatno ograniči i da nam se onemogući finansiranje i poslovanje“, navele su ove dve televizije u saopštenju nakon što je program ponovo pušten.

Vučić je rekao da ne bi preterivao ubacujući to u kontekst neprijateljske konotacije, „iako je svakako poslužilo onima koji su protiv Srbije ta budalaština koju su napravili da su sami sebe isključili pa kao onda se pustili, što niko nije razumeo šta su uradili osim što su shvatili da su hteli nešto nažao da učine protiv Srbije i meni“.

Naveo je i da ne misli da je „to imalo bog zna kakav domet i bog zna kakav značaj“.

***

BONUS VIDEO: Obradović: Uspešna akcija TV Nova S i N1, REM je u službi režima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar