Foto: TANJUG/ RADE PRELIC/ nr

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ne zna šta će biti tema sastanaka u u Vašingtonu koji je zakazan za 27. jun.

„Ne znam šta će da bude tema, ni u kojoj delegaciji idemo, videćemo kako se biti“, rekao je Vučić.

Dodao je da ne očekuje „spektakularne stvari, ali očekuje konstruktivan razgovor.“

„Mala je Srbija da bi zapovedala Beloj kući, ali je dovoljno jaka da kaže šta misli. Za Srbiju nije i neće biti tema priznavanje Kosova“, dodao je Vučić.

Govoreći o predstojećim izborima, rekao je da ga zanima rezultat liste koju vodi, a ne politički protivnici.

„Kao da ih je Bog poslao da mi budu protivnici“ rekao je Vučić.

Ništa od izvinjenja

Govoreći o tvrdnjama opozicije da će priznati Kovoso rekao je da je „Vidovdan je blizu, a neću ni izvinjenje dobiti“.

On je novinarima u Lajkovcu rekao da se ti ljudi dok su bili na vlasti nikad nisu setili ni Vidovdana, ni Kosova.

„Kosovo im je sluzilo da ukradu pare iz kombinacija, a nikada da nešto urade za naš narod na KIM“, rekao je Vučić i dodao da je ponosan jer je njegova politika da pomognemo i zaštitimo naše nacionalne interese.

„Osam godina vadimo Srbiju iz ambisa i bunara, uništenih nacionalnih interesa, poniženu Srbiju koja nije imala ni ugled ni opremljenu vojsku ni policiju“, istakao je Vučić i dodao da je Srbija danas uvazena država, ne mora da bude omiljena, zaključio je.

Vanredna situacija u Trsteniku

Vučić je, upitan za situaciju u Trsteniku nakon nepogoda, kazao da je ministar Zoran Ðorđević već tamo. Istakao je da situacija u Trsteniku pokazuje koliko je važno uraditi vodoregulaciju vodotokova.

„Što se Trstenika tiče, uložićemo novac i daćemo pomoć. Situacija pokazuje koliko god da uložite nikada prirodu ne možete da savaldate“, dodao je on.

Upitan da prokomentariše otvoreno pismo koje je Dragan Ðilas poslao predsedniku Evropske narodne partije Donaldu Tusku Vučić je rekao da smo „uvek smo imali političkih denuncijanata različitih vrsta“.

„Moja politika nije za skrivanje, već za ponos i u interesu građana Srbije. A, ako mislite da ćete da vodite politiku nalazeći saveznike u tome da rušite svoje narodne predstavnike, grdno potcenjujete građane Srbije“, poručio je Vučić.

Kako je primetio, ima političara koji misle da će denunciranjem nekog Evropskoj uniji ili nekom drugom, dobiti poene u Srbiji.

„Pa će da kažu “Dragi Donalde… učiteljice… da vam prijavim nestašnog Vučića, koji, kad se vi okrenete i pišete po tabli, sarađuje sa Kinom?… Kao da ja to tajno radim, kao da se ne ponosim prijateljstvom sa Kinom“, rekao je Vučić.

On je istakao da se ne stidi što HBIS odlično radi i trudi se da zadrži ljude, uprkos svim kvotama i problemima sa kojima se suočava, niti što Ziđin posluje u Boru.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare