Aleksandar Vučić predsednik Srbije gost u emisiji Oko intervju na Radio televiziji Srbije Foto:Screenshot/RTS

Govoreći o snimku koji je objavio kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja, a na kom se navodno vidi, kako tvrdi Svečlja, Milan Radoičić, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da to nije snimak iz manastira Banjska, već snimak iz konaka.

„Da li je ili nije (autentičan snimak), to rade nadležni organi“, rekao je Vučić i dodao da očekuje da kosovska strana pokaže i kako je došlo do ubistva policajca.

Vučić se osvrnuo i na priču Svečlje da je jedan od ubijenih bio u Vulinovom obezbeđenju.

„Taj čovek je bio u Civilnoj zaštiti i kada je Aleksandar Vulin bio direktor Kancelarije za KiM. Išao je u Gračanicu i on je taj jedan dan bio u obezbeđenju“, rekao je Vučić.

On se osvrnuo i na papir koji je ranije danas objavio kosovski ministar Svečlja da je pronađen dokument Vojske Srbije.

„Na tom dokumentu ne piše primopredaja, ali videćemo i to da li je falsifikat, to istražuju VOA i VBA“, rekao je Vučić i dodao da taj objavljeni papir nema nikakv revers ili primopredaju.

Podsetimo, oružani sukob dogodio se u ranim jutarnjim satima u nedelju u mestu Banjska na severu Kosova, kada je naoružana grupa Srba postavila barikadu, a zatim zapucala na Policiju Kosova, koja je došla da razbije barikadu.

Tom prilikom ubijen je kosovski policajac i još najmanje četiri osobe, od kojih su mediji objavili imena trojice Srba, a pre dva dana je pronađeno i četvrto telo, sumnja se da je ta osoba bila deo naoružane grupe.

Na snimku koji je kosovski ministar policije Dželjalj Svečlja objavio na društvenim mrežama, navodno se vidi i Milan Radoičić, potpredsednik Srpske liste, koji se godinama nalazi na crnoj listi SAD i Velike Britanije zbog sumnji u upletenost u šverc droge i oružja, ali i u ubistvo Olivera Ivanovića.

***

BONUS VIDEO: Šef Komiteta za Zapadni Balkan nemačkog Bundestaga: Ubijeni Srbi su žrtve pogrešne politike Aleksandra Vučića u koga Nemačka više nema poverenja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare