Aleksandar Vučić Foto:Screenshot/TV Prva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je večeras komentarisao Izveštaj Evropske komisije o Srbiji i tom prilikom je ocenio da ima "dobrih stvari", ali je dodao da se najviše teškoća odnosi na pitanje Kosova.

„Mislim da je važno da se u 31 od 34 poglavlja primećuje napredak. Važno je da se zbog naše demokratije vidi pomak u medijskoj sferi, bitno je zbog brojnih neistina iznetih u prethodnom periodu“, rekao je Vučić za TV Prva.

On je istakao da postoje i prepreke, odnosno teškoće koje se najviše odnose na Kosovo.

„Ne treba tu očekivati nikakve revolucionarne promene, važno je da idemo napred na evropskom putu, a da istovremeno sačuvamo naše državne i nacionalne interese. Da li sam ja zadovoljan ili ne? Ja kažem da imate od ograničenog do većeg napretka, važno je da se vidi pomak“, istakao je Vučić.

„Pre kraja godine plan za dodatno povećanje plata, biće svakako dvocifreno“

Predsednik Srbije je podsetio da će krajem meseca penzioneri u Srbiji dobiti 20.000 dinara jednokratne novčane pomoći.

„Od januara sledi povećanje od 14,8 posto i pre kraja meseca krećemo sa 20.000 dinara na poklon, što smatram važnim jer smo mi bili krivi što su plate mnogo brže rasle od penzija“, rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić Foto:Screenshot/TV Prva

Vučić je rekao i kako će minimalna zarada od januara biti veća od 47.000 dinara.

Predsednik Srbije je najavio da će pre kraja godine biti donet novi plan – za dodatno povećanje plata u javnom sektoru, koje će svakako biti dvocifreno.

„U narednih mesec i po dana izaći će sa planom za narednu godinu, kako bi građani znali koliko će plate biti povećane, ali i kolike će biti minimalne zarade i dvokratne novčane pomoći na početku godine“, rekao je Vučić.

***

BONUS VIDEO – Studentkinja: Vučićeva studentska kartica je prevara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar