Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, na pitanje N1 da li oseća nelagodu što je u ponedeljak žestoko kritikovao članicu Saveta za borbu protiv korupcije Jelisavetu Vasilić, koja je u utorak preminula, rekao da je on nije žestoko "napao", već da je odgovarao na napade, ali i da je rekao ono što misli.

„Ne, mi smo bili žestoko napadnuti. U nekom intervjuu gospođa Vasilić je rekla da je nešto što radimo sa Rio Tintom deo velike korputivne aktivnosti. Ja sam na to rekao. I naravno kad neko umre da vam je žao. Ali, da li sam rekao onako kako bih reagovao sutradan za svakoga ko bi mi to rekao – da. Rekao sam – pa vi to polazite od sebe, pošto nikakvih koruptivnih aktivnosti nema. Koje ste to koruptivne aktivnosti videli kod Rio Tinta, osim možda kod vlasnika vaše televizije i njegovog pomoćnika (Dragana) Đilasa“, rekao je Vučić.

N1 navodi da ni tom prilikom nije propustio da spomene lidera SSP i „vlasnika N1“.

Odgovorio je da je rekao ono što misli.

„Suština je u tome da sam rekao ono što mislim. Da li izražavam saučešće porodici – uvek, podrazumeva se, civilizacijska vrednost“, rekao je Vučić. On u pitanju N1 vidi pokušaj da sve „zloupotrebi“.

„Ja govorim šta mislim i ne biste verovali koliko mi je čist i obraz i srce i savest. Nisam ukrao ni dinara, ne 600 miliona evra, ni dinara. Nisam ništa bogatiji od toga kakav sam bio pre devet godina. Ništa bogatiji – jer me to ne interesuje, interesuje me šta će iza nas da ostane. A ja vam tražim da mi pokažete bilo koju koruptivnu aktivnost po pitanju Rio Tinta, bilo gde, bilo kada, da je bilo ko iz Vlade u ovo vreme uzeo bilo koji dinar. Trebalo je da ga uzmu neki drugi kad su im davali dozvole, pa nisu uzeli ni dinara za državu. Za sebe – to ne mogu da garantujem“, rekao je Vučić.

Ako govorite o koruptivnim aktivnostima, dajete mi dokaz, rekao je Vučić.

„Nisam ja napadao, ja sam odgovarao na veoma žestoke napade“, kaže.

Podsetimo, Vasilić je u ponedeljak, gostujući na N1, rekla da ukoliko Vlada ne da informacije o projektu „Jadar“ kompanije Rio Tinto, onda to nije nikakav kapitalni već koruptivni projekat.

Komentarišući tu njenu izjavu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u ponedeljak na TV Pink rekao da Vasilić „polazi od sebe“.

„Nije slučajno optuživana za razne koruptivne poslove i ona od sebe, ona ne može da razume da ljudi imaju snove, ona to ne može da razume jer je njihov nivo šta mogu da strpaju u džep“, kazao je Vučić.

Članica Saveta za borbu protiv korupcije Jelisaveta Vasilić preminula je u utorak u 81. godini.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare