ALEKSANDAR VUCIC
Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/bs

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je na svečanoj akademiji povodom 9. maja, Dana pobede nad fašizmom, da se Srbija suprotstavlja reviziji istorije Drugog svetskog rata.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Nikada manje zemalja nije obeležavalo Dan pobede. Onda nije ni čudo što u našem regionu prisustvujemo pokušajima potpunog prekrajanja istorije“, rekao je Vučić na svečanosti u Narodnom pozorištu u Beogradu.

On je kazao da „neki po svaku cenu pokušavaju da promene tok istorije“ i da „proglase dželata za žrtvu, a žrtvu za dželata“.

Predsednik je rekao da neki umanjuju ulogu Crvene armije u pobedi nad fašizmom, i da se prelazi preko činjenice da je poginulo 22 miliona Sovjeta, najviše Rusa.

Dodao je da je srpski narod, „ma gde da je živeo“, četrdesetih godina prošlog veka jasno rekao „ne“ fašizmu.

„Srbi su plaćali cenu svog državotvornog istinkta, i svakom budućem Hitleru naša prestonica će reći ‘ne'“, kazao je Vučić.

Na svečanosti je govorio i član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, koji je kazao da je srpski narod „sistematski ubijan kroz godine samo zato što su bili Srbi“.

Svečanoj akademiji su prisustvovali i predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić, brojni ministri Vlade Srbije, direktor BIA Bratislav Gašić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i drugi.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare