Vučić u Novoj Varoši predlaže Gačiću da od Nove godine radi nešto drugo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je vlast prihvatila zahteve naroda koji je blokirao saobraćajnice u Srbiji, a da je nastavak protesta i blokada sa zahtevom da država raskine sve ugovore sa kompanijom Rio Tinto - politička igra.

„Nikakvih pomeranja, nikakvih novih akcija i delovanja Rio Tinta u budućnosti neće biti dok o tome sami izmedju sebe ne budemo na bilo koji način razgovarali. A kada će to biti, daleko je to vreme pošto nikakve studije nismo dobili“, rekao je Vučić.

Predsednik je naveo da ne vidi smisao protesta „ni danas ni za mesec ni za šest meseci“. Vučić je naveo da su zahtevi blokada ispunjeni, a da mu je žao što su „morali da izmišljaju njegove izjave da bi nekoga pozvali na neke proteste“.

Prema njegovim rečima, država je uradila svoj deo posla prihvatanjem zahteva, a nastavak protesta je ocenio kao političku igru opozicionih grupacija.

PROČITAJTE JOŠ:

„Sve što ne ugrožava bezbednost ljudi, nemam ništa protiv“, rekao je Vučić i dodao da mu protesti ne smetaju ni u političkom smislu.

„Ništa ne izaziva bes ljudi više nego kada ga zaustavite u njegovom slobodnom kretanju i narušavanju njegovih ustavnih prava“, kazao je predsednik.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare