Aleksandar Vučić Foto:Screenshot/Tv Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da nije naredio podizanje borbene gotovosti.

Vučić je to odgovorio na pitanje novinara o velikoj koloni oklopnih borbenih vozila Vojske Srbije koja je ranije danas primećena na magistralnom putu Kraljevo – Raška.

„To su naše redovne aktivnosti i ništa više od toga. Mi smo u jednom trenutku podigli borbenu gotovost na najviši nivo. Tada je bilo mnogo hiljada pripadnika naše vojske. To se u ovom trenutku ne dešava, ali su redovne aktivnosti nešto pojačane“, dodao je još Vučić.

On je naveo i da će kada bude dolazilo do dizanja borbene gotovosti, javnost u Srbiji će o tome biti odmah obaveštena.

Na pitanje novinara o jučerašnjem sastanku sa izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, Vučić je rekao da ne može da kritikuje Lajčaka i dodao je da ni evropski zvaničnik nije u lakoj poziciji.

„Nije laka situacija“, ocenio je predsednik Srbije i dodao da se ključne odluke donose u Berlinu i Vašingtonu.

Govoreći o svom govoru u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, predsednik Srbije je naveo kako su „mnogi užasnuti njegovim govorom, a neki su srećni“.

„Ali niko nije mogao da ospori činjenice, govorio sam iz srca i glave i govorio istinu i zarad istorije“, rekao je Vučić.

Vučić je u obraćanju novinarima rekao da je imao sastanak sa potpredsednikom Evropske komisije Marašom Ševčovičem o pridruživanju EU, te oko sirovina, minerala i metala kako bi imali „zajednički pristup“.

„Mislim da će to biti važno za buduće ljude, da se sa Evropljanima radi na zaštiti životne sredine i svega onoga što u Srbiji“, rekao je Vučić.

Vučić je naveo i da se susreo sa korejskim predsednikom, kojeg je pozvao da poseti Srbiju.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar