Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je opet govorio o intervjuu vlasnika "Jovanjice" Predraga Koluvije navodeći da je sinoć i danas, kao i poslednje dve godine, miran dok sluša neistine i dodao da nikada nije branio Koluviju svojom izjavom.

Aleksandar Vučić naveo je da svojim jučerašnjim televizijskim uključenjem iz Dubajia nije branio prvooptuženog u slučaju „Jovanjice“ Predraga Koluviju i dodao da neće da ga brani.

„Osim što mislim da je važno da se ispita to što je on govorio jer ako kažete da je policajac rekao to i to, a taj policajac kaže nisam i policajac ode na detektor laži i pokaže se da je Koluvija lagao, mi ćemo reći da je Koluvija lagao. Onda ćemo reći da je to izmislio neko iz bivšeg režima“, izjavio je Vučić televizijskom uključenju na kraju posete Ujedinjenim Arapskim Emiratima za TV Pink.

Verujem da će se uskoro saznati puna istina i da će naredni dani sve pokazati, poručio je Vučić.

„Kažete, priprema se oslobađanje nekoga ko je dve godine proveo u pritvoru? Kakvo li je to oslobađanje, a tek mu suđenje počinje? Zamislite, moćni diktator nije hteo da interveniše da neko bude pušten iz pritvora. Nikada se nećemo mešati u to, svi će da rade svoj posao u skladu sa zakonom“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije navodi da je histerija nastupila i kod pojedinih policijskih službenika jer su, kako to tvrdi Vučić, mislili da su „sve lepo spakovali“.

„I da je bilo uredu da mogu da optužuju nečiju porodicu, i neke druge ljude, da mogu da čine šta god hoće i da nikada neće stići odgovor“, naveo je Vučić.

On se pita i odakle „tolika nervoza“ i upitao je zašto javnost u Srbiji nije obaveštena da su na sudu izgubili oni koji su, kako kaže, govorili da je Koluvija zvao predsednikovog brata Andreja.

„Što ne kažete da su sudski dokazani lažovi? Što ne kažete da je veštačenjima utvrđeno da nikakvih poziva nije bilo. Da li stvarno verujete da je to objavljeno zato što je to smilio neki ne naročito brilijantni um iz bivšeg režima? Nije, komplikovanija je to akcija bila i zato je nervoza tako velika. Ona prerasta u histeriju, nisam je očekivao na takav način“, rekao je Vučić i dodao:

„Nadao sam se da će biti malo pametniji i da će probati da se izvuku, ali oni nikada ne propuste šansu da pokažu kako nisu bili u pravu.“

Bonus video – Jovanjica – napoznatija plantaža u Srbiji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare