Aleksandar Vučić Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da put Srbije ka članstvu u Evropskoj uniji zavisi od geopolitičke situacije i da nije optimista, kao ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, koja je ranije izjavila da Srbija može postati članica EU "u narednih pet do sedam godina".

Vučić je na konferenciji za novinare povodom otvaranja aerodroma „Rosulje“ u Kruševcu rekao da je put Srbije – evropski put i da „na njemu moramo da istrajemo“, ali da je po tom pitanju „realista“.

„Uzdamo se u naše snage. Pokazali smo da možemo svojim radom, opstajući na evropskom putu i čuvajući tradicionalna prijateljstva, da zemlju toliko unapredimo, do neprepoznatljivosti“, rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanje novinara o stavu Srbije prema abortusu, koji u Sjedinjenim Američkim Državama, odlukom Vrhovnog suda, nije više ustavno pravo žena, Vučić je rekao „nismo planirali da bilo šta menjamo po tom pitanju“.

„Nikada ne bih podržao tako nešto, zato što smatram da je abortus pravo žene. Da li mi se svidja ili ne svidja, to je nešto drugo. Mi imamo pravila i zakone koji o tome jasno govore“, rekao je Vučić.

Nakon svečanog otvaranja aerodroma Rosulje kod Kruševca, Vučić je novinarima kazao da je sada zlato „pod našom kontrolom“ i da nama rastu i devizne i zlatne rezerve.

„Srbija je kupovala dosta zlata, ne verujem da ćemo ove godine imati snage da nastavimo sa velikim kupovinama, ali nešto ćemo kupiti svakako“, rekao je predsednik.

Ponovio je da ga brine zima i nastavak rata, navodeći da je najvažnije da čuvamo mir, i da se „provučemo da preživimo, a da nam privreda napreduje“.

Bonus video: Predsednik rešio Fijat,penzije… 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare