Foto: Printscreen/TvPink

Predsednik Srbije Aleksanadar Vučić izjavio je da sa Sergejem Trifunovićo nema nameru da gradi bilo kakave poltičke saveze i da je Trifunovićeva politika suprotna svemu za šta se on lično zalaže. Bez obzira na to, poručuje Vučić, Trifunoviću nema prava bilo ko da preti i da ga ugrožava.

„Nemate prava bilo koga da udarate i nemate prava tako da se tako ponašate“, rekao je Vučić povodom današnjeg napada na Sergeja Trifunovića.

Vučić je gostujući na TV Pink dodao da je za njega užasno da su političari fizički napadnuti i te istakao da tozaslužuje svaku osudu. Vučić je dodao da je, ipak, važno to da je policija uhapsila napadače i da je to sad posao za nadležne institucije.

„Država je brzo reagovala. Ko je tu kome šta opsovao, da sve u to ne ulazimo. Pa čak i da je opsovao, nemate pravo da koristite silu i zato je strahovito važno da je policija odmah uhapsila napadače“, kazao je Vučić.

On je podsetio na neke Trifunovićeve ranije postupke, poput, kako je naveo, vređanja žena i novinarki, što je, rekao je, za njega neprihvatljivo.

„On je pre nekoliko dana baku nazvao „droljom“, novinarku „prostitutkom“. Njegova politika je suprotna u svemu što zastupam lično, ali to ne znači da može bilo ko da mu preti i da ga ugrožava. To je posledica da postoji jedan ekstremni deo društva koji ne može da savlada prepreke, a ne može da bude na vlasti – ističe Vučić.

Ipak, Vučić konstauje i da nema sumnje u to da i vlast mora da nešto promeni.

„Pre nešto više od dva meseca sam prestao da im odgovaram, to je dobar uvod, a najvažnije je ono što će se dešavati u parlamentu. Video sam nova istraživanja, da će i partija gospodina Trifunovića biti u parlamentu i on će moći da kaže šta misli – kaže on.

Prema Vučićevim rečima, poslednja istaraživanja pokazuju da će Trifunovićev Pokret slobodnih građana ući u paralmaent, pa će i tamo imati priliku za iznošenje mišljanja, i za to da se politička borba sa ulice prnese u parlament.

Vučić je istakao da je za narod najbitnije da zna da nema zaštićenih i da partijska knjižica ne štiti ni pedofile, ni nasilnike.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare