Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Poslednja izjava ministarke Gordane Čomić u kojoj kaže da se "u dijalog vlasti i opozicije ne smeju mešati ni Vlada Srbije, ni Evropska komisija", dokaz je da je Vučićev režim shvatio da neće moći preko Gordane Čomić da upravlja fingiranim dijalogom izmedju vlasti i opozicije, izjavio je danas zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović.

Stefanović je u izjavi koju je posledila SSP naveo da je „upravo iz tih razloga nekadašnja članica Demokratske stranke i najoštiriji Vučićev kritičar počašćena funkcijom ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog“.

„Danas kada je jasno da se u parlementarni dijalog ne može mešati Vlada, to priznaje i ministarka za dijalog. Vučić ;se nervira što mu je propao još ;jedan pokušaj da obmani gradjane Srbije i predstavnike EU“, rekao je Stefanović. On je naveo da će se dijalog vlasti i opozicije o predizbornim uslovima voditi pod pokroviteljstvom EU i doneće obavezujući sporazum koji će „otvoriti zarobljeni javni servis i obezbediti ljudima pravo da biraju bez ucena, pretnji i pritisaka“.

PROČITAJTE JOŠ:

Ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić izjavila je ranije danas da u dijalog vlasti i opozicije ne smeju da se mešaju „ni Vlada Srbije ni Evropska komisija“.

Navodeći da je dijalog u nadležnosti Skupštine Srbije i Evropskog parlamenta, ocenila je da „nijedno ministarstvo“ pa ni ono na čijem je čelu, ne sme da se meša u taj proces.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar