Aleksandar Vučić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

“U narednim danima ćemo analizirati odluke crnogorskog parlamenta i nećemo donositi ishitrena rešenja i ni na koji način nećemo vređati one koji su donosili odluke protiv interesa Republike Srbije”, poručio je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, reagujući na odluku Skupštine Crne Gore da usvoji Rezoluciju o Srebrenici.

“Naše je da narodu u Crnoj Gori kažemo da smo uvek bili sa njima i da ćemo uvek biti . Prema onima koji su donosili političke odluke samo da bi napakostili Srbiji i da bi učinili nešto protiv nje, umećemo da se odnosimo onako kako zaslužuju”, rekao je Vučić.

Pročitajte još...

On je naveo da je Srbija spremna da pomogne narodu u Crnoj Gori.

“Spremni smo da investiramo i da ulažemo u nove fabrike. Spremni smo da pomognemo ljudima u Bjelom Polju, Beranama, Nikšiću, Podgorici… Zato nikada nećemo pozivati ljude da negde letuju ili ne, ali ćemo umeti da napravimo odnos kakav je potreban i kakav zaslužuju vlastodršci koji donose odluke, nikada ne konsultujući Srbiju i koji gledaju na svaki način da je uvrede i obeščaste naš narod”, smatra Vučić i dodaje da srpske vlasti “nemaju gazde u stranim amasadama”.

“Imaćemo još rezolucija i deklaracija po regionu i sve će biti prepisane iz one britanske iz Saveta bezbednosti UN i svi će da govore da to nije upereno protiv srpskog naroda”, poručio je on.

Podsetimo, povod za reagovanje Aleksandra Vučića bila je jučerašnja sednica Skupštine Crne Gore, na kojoj je usvojena Rezolucija o Srebrenici

Za rezoluciju kojom se zabranjuje negiranje genocida u Srebrenici glasalo je juče 55 poslanika Skupštine Crne Gore, što je dvotrećinska većina u parlamentu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare