Aleksandar Vučić Foto:EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje da će nova Vlada Srbije biti formirana do 15. marta.

U obraćanju novinarima posle sastanka Zapadni Balkan – EU u Skoplju, Vučić je rekao da se konstitutivna sednica novog saziva Skupštine Srbije može očekivati od 1. februara.

„Moramo brzo da reagujemo i donosimo brojne zakonske norme vezano za EXPO i za plan koji smo izložili pre dva dana. To je za nas od presudnog značaja“, rekao je Vučić i najavio da će za koji dan biti postavljeni prvi šipovi na gradilištu EXPO.

Upitan za zahteve dela opozicije za upućivanje međunarodne posmatračke misije u Srbiju zbog navodnih izbornih neregularnosti, Vučić je rekao da su nedavni izbori održani 17. decembra bili „najčistiji i sa najmanje žalbi“ od obnove višestranačkog sistema.

Foto:TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SEVERNE MAKEDONIJE

„Srbija je suverena zemlja i ovo su bili najčistiji izbori od kada postoji višestranački sistem i sa najmanje žalbi. Nisam zainteresovan da budem bejbisiter i babica onima koji gube izbore deseti ili petnaesti put pa moraju da se pravdaju pred sopstvenim biračima. A što se tiče unapređenja izbornog procesa, uvek sam spreman da razgovaram o tome“, izjavio je Vučić.

Govoreći o izveštaju Saveta Evrope, Vučić je rekao da je u njemu bilo mnogo više pozitivnih stvari i da je bilo pohvala na račun ponašanja države u izbornom danu i u toku izbornog procesa.

Dodao je da je sa pomoćnikom američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Džejmsom O’Brajanom razgovarao o najavi prištinskih vlasti o ukidanju platnog prometa sa Srbijom.

„Narednih dana nastavićemo konsultacije po tom pitanju“, rekao je Vučić.

PROČITAJTE JOŠ:

„Tržište radne snage zemalja Otvorenog Balkana obuhvatiće 11 miliona stanovnika“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će danas u Skuplju biti potpisana dva sporazuma i da bi od 1. marta trebalo da stupi na snagu potpuno slobodno tržište rada u zemljama Otvorenog Balkana – Srbiji, Severnoj Makedoniji i Albaniji.

„To je za nas velika i važna vest i mislim da će u mnogome da doprinese stvaranju boljeg poslovnog ambijenta i za domaće i za strane kompanije, prevazilaženju problema sa nedostajućom radnom snagom“, rekao je Vučić novinarima nakon sastanka „Zapadni Balkan – EU“ u Skoplju.

Prema njegovim rečima, to znači pravljenje tržišta radne snage koje nije 6,7 miliona stanovnika (samo Srbija), već oko 11 miliona sa Albanijom i Severnom Makedonijom.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar