Stefan Jovanović Foto: Nova

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Stefan Jovanović izjavio je danas da bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić trebalo da ode na sednicu Saveta bezbednosti UN na kojoj će se raspravljati o Kosovu i Metohiji i da na njoj jasno kaže da se Srbija protivi članstvu „Kosova“ u UN i pozove Rusiju i Kinu da ulože veto ako to pitanje ikada dođe na dnevni red.

„Srbija je mnogo ranije trebalo da zatraži sednicu Saveta bezbednosti UN o ugroženosti Srba i srpskih nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji“, rekao je Jovanović listu „Danas“.

„Sada je Vučićev režim doveo Srbiju u vrlo tesku situaciju, jer trenutno, u avgustu, Savetom bezbednosti UN predsedava SAD, a u septembru će predsedavanje preuzeti Albanija, koja je postala članica Saveta bezbednosti zahvaljujući Vučićevoj odluci da glas Srbije da za albansko članstvo u ovom najvažnijem organu UN“, dodao je Jovanović.

Jovanović je rekao da je srpski narod na Kosovu i Metohiji sve vreme izložen „neverovatnom progonu i pritiscima“ Aljbina Kurtija.

„Zbog pogrešne politike koju vodi režim u Beogradu, naš narod na Kosovu i Metohiji prepušten je na milost i nemilost ekstremiste Kurtija“, naveo je Jovanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar