Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio je danas Krizni štab da od petka otvori restorane koji su zatvoreni.

„Molim Krizni štab da od 7. (maja) ili 8. otvori restorane i one koji su zatvoreni objekti, a ne samo da rade oni koji su sa baštama“, rekao je Vučić.

Tu mogućnost najavio je ranije dr Branislav Tiodorović, član Kriznog štaba. On je rekao da će kafići i restorani biti otvoreni 8. maja ako epidemiološka situacija to dozvoli.

To je bila jedna od tri najave na sednici Kriznog štaba 28. aprila:

– Od 8.maja ukoliko se nastavi ovakav trend epidemiološke situacije dozvoljavamo ugostiteljima do 22h i unutra ali sa 50% kapaciteta.

– Vakcinalni punktovi u Tržnim Centrima, kao pilot projekat.

– Angažman na dogovaranju bilateralnih sporazuma sa drugim zemljama o međusobnom priznavanju digitalnih sertifikata o imunizaciji.

Vakcinacija u nekim tržnim centrima je već počela, a predsednik Srbije je danas rekao i da su već napravljeni sporazumi po kojima će građani Srbije bez PCR testa putovati u Grčku i Mađarsku, kao i da se radi na sporazumima sa Egiptom i Turskom. Pregovaraće se i sa Rusijom i Kinom.

„Sad ćemo polako sa Albanijom, Crnom Gorom i Severnom Makedonijom, sve zemlje u koje 98 odsto naših ljudi ide, govorim o moru. Postići ćemo sporazum, bez PCR, antitela.. Gledaćemo da to širimo dalje“, rekao je Vučić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare