Aleksandar Vučić otvaranje obilaznice oko Beograda Foto:TANJUG/ RADE PRELIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras prisustvuje otvaranju deonice obilaznice oko Beograda do Bubanj Potoka, a tom prilikom je govorio i o najavljenim blokadama u Srbiji navodeći da savetuje demonstrante da to ne čine.

Na otvaranju završene deonice obilaznice oko Beograda u autobusu zajedno sa Vučićem bili su premijerka Srbije Ana Brnabić, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, ministri Siniša Mali i Goran Vesić, direktori „Puteva Srbije“ i „Koridora Srbije“ Zoran Drobnjak i Aleksandar Antić, kao i kineska ambasadorka u Srbiji Čen Bo.

Na pitanje novinara o najavljenim blokadama puteva u Srbiji u petak, Vučić je „savetovao demonstrantima da to ne rade“.

„Kao predsednik bih ih posavetovao da to ne rade jer time sebi štete. Meni je kada čujem te argumente da ćemo time Srbiji oduzeti toliko i toiliko para i da Vučić to ne može da podnese. To je loše za našu zemlju, to niko od naših građana ne podržava, osim pet-šest posto ekstremista, to nije politika. Moj rezultat je ono što je izgrađeno“, rekao je Vučić.

Vučić je ocenio kako su blokade saobraćajnica kao što je Gazela „izraz nemoći i očaja“.

„To je izraz neznanja i bahatosti i arogancije prema sopstvenim građanima“, istakao je Vučić.

„Samo ne razumem to, nikada to niko nije radio u Srbiji, kažu to je radio i (Zoran) Đinđić, on je blokirao Brankov most, ali nikada Gazelu i međunarodne putne pravce, nikad i niko“, rekao je predsednik Srbije.

„To je loša politika, ako je možemo tako i nazvati, ali svako ima svoj izbor. Svako ima svoj izbor, kako podnosim kad ste predsednik zemlje, morate da budete neko ko će naučiti da trpi svakakve laži, neistine, napade i da nastavite da radite. Njihov rezultat biće super, zaustaviće Srbiju na dva-tri sata, a moj rezultat je da smo napravili nešto zbog čega će Srbija da ide brže“, dodao je još Vučić.

Predsednik Srbije je najavio i da će se u narednom periodu baviti Pokretom za državu, kao i da će zbog toga ići na konsultacije sa narodom.

„Ići ću da slušam ljude, po 2-3-4 sata ljude u bar 10, 12 gradova, zaseoke, da vidim šta očekuju od predsednika i države i šta moramo da promenimo“, rekao je predsednik Srbije.

Podsetimo, deveti po redu protest Srbija protiv nasilja u Beogradu biće održan u subotu, a u petak će biti organizovane blokade auto-puta. U planu je odlazak pred zgradu TV Pink, ali i blokade dve međunarodne pruge.

Kopredsednik stranke Zajedno i narodni poslanik Nebojša Zelenović izjavio je ranije da će u petak biti organizovana blokada autoputa E75.

„Ono što je posebno je dogovor da u petak bude napravljena posebna blokada auto-puta E – 75 u vreme kada se dešava najveći trazit na prelmu između juna i jula meseca. U petak će u Beogradu na tri tačke i u Novom Sadu na jednoj tački biti zaustavljen saobraćaj na autoputu, tako što ćemo imati jednu usporenu vožnju od naplatne rampe Šimanovci i naplatne rampe u Bubanj Potoku u drugom smeru. Te dve grupe će se se susresti kod Sava centra na autoputu i tu stajati do 20 sati“, rekao je Zelenović.

On je naveo da protestne vožnje kreću u 16 časova ispred naplatnih rampi.

„Doći ćemo do 17, 17.30 ispred Sava centra i tu ćemo ostati do 20 časova“, rekao je Zelenović i dodao da će paralelno u Novom Sadu će u isto vreme od 17 do 20 sati biti zaustavljen saobraćaj na auto-putu.

„U subotu će se desiti blokade dve međunaordne pruge kod Smedereva i Niša, a paralelno sa tim će biti održan i protest“, rekao je još on.

***

BONUS VIDEO – Kakva je sudbina i budućnost „Srbije protiv nasilja“: Da li protest treba pretvoriti u pokret?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar