Foto:TANJUG/ RADE PRELIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas Srbima na Kosovu i Metohiji da se "ne boje jer neće biti novih "Oluja" i proterivanja", napominjući da kada on to kaže znači da je to "garancija" i da se neće tako nešto desiti.

„Neću da se busam u prsa kao neki. Mnogo su jaki Albanci i Hrvati, ali to što su planirali neće se desiti“, rekao je Vučić prilikom obilaska vakcinalnog punkta u Zvečki, kod Obranovca, komentarišući najavu da će Hrvatska praviti vojnu bazu na Kosovu, kao i da se kod Severne Mitrovice planira vojna baza kosovskih snaga.

On je najavio da će se uskoro biti u Briselu i kroz nekoliko dana se sresti sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltelbergom, napominjući da Srbija želi da izbegne svaku vrstu sukoba.

Kako je rekao, najava da će Hrvatska praviti vojnu bazu na Kosovu „blago rečeno nije izraz poštovanja prema Srbima“, dodajući da srpski narod u kolektivnoj svesti nosi sećanje na teško stradanje u periodu 1941 – 1945. godina.

Vučić je naveo i da će sutra biti u Gradini, u Republici Srpskoj, gde se obeležava godišnjica proboja zatočenika iz koncentracionog logora Jasnovac.

„Oni znaju da mi Kosovo, iako su ga priznali kao nezavisno, vidimo kao deo Srbije. Može neko da proba da vas ponizi ali samo sebe sami možete da ponizite ako se ponašate nepošteno“, rekao je Vučić, koji je naglasio da Srbija želi dobre korektne odnose sa drugim zemljama.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare