Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izvinio se na Tviteru članu Kriznog štaba doktoru Predrag Konu zbog napada na njega, a koji, kako kaže, dolaze delom i iz Srpske napredne stranke.

Vučić je naveo da se izvinjava Konu i Kriznom štabu, te da oni nisu zaslužili takve napade.

„Izvinjavam se dr Konu i Kriznom štabu zbog napada koji dolaze i iz stranke koju vodim. Izvinjavam im se, jer to ničim nisu zaslužili. Nažalost, u Srbiji se najmanje ceni odgovornost, a da pobedimo politikanstvo i neozbiljnost, biće nam potrebno još mnogo vremena“, poručio je Vučić na zvaničnom Tviter nalogu predsednika Srbije.

Kritike na račun epidemiologa Predraga Kona došle su iz redova vladajućeg režima, konkretno na sednici Narodne skupštine Republike Srbije kada je lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma rekao da se plaši doktora Kona, te da niko od stručnjaka nije imao tačnu prognozu u kom pravcu će se razvijati epidemija.

„Doktor Kon, svaka mu čast, ali kad god upalim neki kanal tu je doktor Kon. I niko od tih stručnjaka nije imao tačnu prognozu jer su pričali da će kad dođe leto nestati virus zbog visokih temperatura“ ocenio je Marković u obraćanju tokom skupštinske sednice.

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Rade Panić u svom otvorenom pismu upućenom Konu naglasio je da član Kriznog štaba obmanjuje javnost i iznosi netačne činjenice kada govori o stanju u zdravstvenim ustanovama.

Doktor Kon se obično nije previše oglašavao na ovu temu, ali je na svom Fejsbuk profilu pre nekoliko dana napisao da je njegov jedini neprijatelj virus, te da ćemo ga potisnuti zajedno.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare