Aleksandar Vučić gost u emisiji Hit Tvit Foto:Screenshot/TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je večeras da izmene zakona o eksproprijaciji nemaju veze s rudarskom korporacijom Rio Tinto, a da su ekološki protesti "kršenje slobode kretanja" koju Ustav Srbije garantuje članom 39.

Onaj ko blokra put – radi to protiv zakona, policija je došla da bi sprečila nemire i sukobe, ali se sklonila jer ne može da bude na strani kriminalaca i ne može da podržava kriminal, ocenio je Vučić u emisiji „Hit tvit“ TV Pink, komentarišući sukobe tokom blokade puteva ko Šapca koji su emitovani na društvenim mrežama.

Ovo nema veze sa Rio Tintom. Mi da im damo dozvolu – oni sutra mogu da krenu sa kopanjem jer su skoro sve otkupili, ali mi od njih još nismo dobili nikakav paipr i nikad niko ništa preko noći neće dobiiti, rekao je Vučić.

Povezane vesti:

Ocenivši da je „sve što rade“ učesnici protetsta „čist kriminal“, Vučić je naglasio da protesti „nemaju veze s poštovanjem bilo kog zakona“

„Ako je cilj da mene srušite – OK, izađize na izbore“, rekao je Vučić, navodeći kako mu je „potpuno svejedno“ da li će mu protivkandidat biti „Baka Prase ili bilo ko drugi“ od političkih protivnika iz „mjenstrim partija“.

Izađite na izbore. Potpuno mi je svejedno koga ćete da kandidujete, samo mi recite šta je smisao svega – da zaustavite – šta? Da zaustavite davanje dozvola Rio Tintu – što ne postoji – ili da zaustavite zakon o refererendumu koji je način da nam otvore poglavlja – klastere sa EU, upitao je Vučić.

Predsednik Srbije rekao je kako on „kao analitičar“ može da kaže da se „organizatori bore da preuzmu primat od Marinike Tepić i (Vuka) Jeremića“, ali da „to ne treba da bude po narodnoj grbači“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar