Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras u Njujorku da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski "velika zvezda" bez obzira da li se nekom to sviđa ili ne.

Na pitanje novinara o njegovom jučerašnjem govoru u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, ali i tome da je na zvaničnom Jutjub kanalu njegov govor bio gledaniji od obraćanja Zelenskog,  Vučić je rekao da ukrajinskog predsednika „ima svuda“.

„Da, moj govor je na tom kanalu bio duplo gledaniji, ali to ne znači mnogo. On je velika zvezda, mi smo mali. Može da vam se sviđa ili ne, zaista je velika zvezda i predsednik je mnogo veće zemlje nego što je naša zemlja“, rekao je Vučić.

Vučić je ocenio kako je njegov govor izazvao pažnju jer je „drugačiji“.

„Neko mali se drznuo da kaže istinu. Izlazili su iz sale da me sačekaju da bi mi čestitali i kažu da to nisu čuli deset godina“, izjavio je Vučić.

„Drago mi je da smo pokazali da nismo šaka zobi koju može da pozoba svaka vrana. Važno je da znaju da smo mi ti koji smo pokvarili taj narativ kada je u pitanju priča o teritorijalnom integritetu. Sam narativ teže prolazi u svetu ako postoji neko da ih podseti na da se nisu uvek poštovali principe UN“, dodao je još Vučić.

Srpski predsednik je naveo da njegove reči pažljivo birani, te da se to ne može osporiti.

„Ja sam iznosio činjenice. Neki su srećni zbog toga, neke od najvećih zemalja sveta. A neki i nisu“, rekao je Vučić i dodao da je njegovo da radi za građane Srbije.

„Da li su oni srećni ili nisu, šta to mene briga“, poručio je Vučić.

BONUS VIDEO – Vučić u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija

BONUS VIDEO –

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar