Aleksandar Vučić Foto:Screenshot/Youtube/Tanjug News Agency official

Srbija će donositi odluke u skladu sa svojim interesima, izjavio je večeras u Briselu predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa komesarom Evropske unije za proširenje i susedsku politiku Oliverom Varheljijem,

Povodom najava iz Prištine da će sutra podneti zahtev za prijem Kosova u Savet Evrope, Vučić je rekao da je to „teško pitanje za nas“.

On je rekao da će sutra ili prekosutra održati sastanak Nacionalnog saveta bezbednosti, ali da će prvo sačekati da vidi da li će Priština uraditi to što je najavila u vezi sa podnošenjem zahteva za SE sutra.

„Očigledno je da neki ljudi rade na destabilizaciji celog regiona i na destabilizaciji Srbije. Večeras ću govoriti detaljnije o tome. Ako oni to urade, onda je jasno da za njih ne postoji ni Briselski, ni Vašingtonski sporazum, ni Rezolucija 1244. Ukidaju u potpunosti međunarodni pravni poredak. Biće interesantno da vidimo ko će da podrži nešto tako. Mi ćemo odgovoriti ozbiljno i odgovorno i snažno štititi svoju zemlju“, rekao je predsednik Srbije.

Upitan o novim pritiscima da zemlje koje nisu podržale sankcije neće moći prisustvovati sastancima EU, Vučić je rekao da su oni moćni i jaki, a mi slabi i oni mogu da rade šta žele.

„Mi ćemo donositi odluke u skladu sa svojim interesima“, naveo je on.

BONUS VIDEO: Nemci preuzimaju Kosovo: Rada Trajković i Dušan Janjić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare