Foto: EPA-EFE/DJORDJE SAVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Bugarske Bojko Borisov konstatovali su danas da je završetak izgradnje gasovoda Balkanski tok i njegovo puštanje u rad izuzetan uspeh dveju prijateljskih i bratskih država.

Vučić i Borisov su u telefonskom razgovoru posebno naglasili da je reč o značajnom podvigu, jer su radovi uspešno završeni u uslovima pandemije korona virusa.

Premijer Borisov je predsedniku Vučiću saopštio važnu vest za Srbiju i njene građane – da je upravo završena prva sekcija auto-puta od Sofije do granice sa Srbijom.

Pročitajte još...

Cela deonica od Dragomana do Sofije biće izgrađena do kraja 2021. godine, što znači da će time Srbija postati jedna od najvažnijih zemalja na tranzitnom putu između Zapadne Evrope i Istanbula.

Vučić i Borisov razgovarali su o daljem unapređenju ekonomske saradnje, kao i o različitim regionalnim pitanjima.

Jedno od tih pitanja je i izgradnja gasnog interkonektora između Srbije i Bugarske, koje bi dve zemlje odmah krenule da grade, a koji će, posle izgradnje interkonektora između Bugarske i Grčke, doprineti još većoj stabilnosti i energetskoj bezbednosti u regionu.

Predsednik Vučić čestitao je građanima Bugarske Novu godinu i poželeo da nastave putem napretka.

On je zahvalio premijeru Borisovu na iskrenom prijateljstvu i punoj posvećenosti razvoju bliskih komšijskih odnosa Srbije i Bugarske, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar