Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ušao je u raspravu sa novinarkom N1 oko grafita pod nazivom "Severna brigada" koji su se pojavili u Kosovskoj Mitrovici i slučajno ili namerno pogrešio...

Naime, u Severnoj Mitrovici su se na više mesta pojavili grafiti sa porukama: „Ne brinite“, „Tu smo“, „Čekamo“, što je preneto na brojnim nalozima albanskih korisnika društvenih mreža, objavio je „Kosovo onlajn“.

Slični grafiti su i ranije bili ispisani na ulicama Severne Mitrovice, kao i u ostalim opštinama na severu KiM, ali sada se prvi put pojavio i potpis „Severna brigada“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je imao sastanak sa Srbima sa KiM, povodom dijaloga u Briselu, nakon čega se obratio javnosti.

Novinarka N1 upitala je tom prilikom predsednika Srbije da li zna nešto o Severnim brigadama, na šta je Vučić imao zanimljiv i netačan odgovor.

N1: Da li znate za grafite koji su osvanuli u severnoj Kosovskoj Mitrovici „Severna brigada“ i da li znate o čemu je tu reč?

Vučić: Mislite na ovo što su preneli albanski mediji? Na ovo „Severna brigada“, čekamo vas ovde… Na to mislite?

N1: Na to mislim. Da li imate saznanja o čemu se radi i šta je u stvari „Severna brigada“?

Vučić: Brigada sever, ja sam precizan čovek. Severna brigada su Zvezdini navijači.

N1: Izvinjavam se na pogrešnom citatu.

Međutim, nije novinarka pogrešila, na grafitima zaista piše Severna brigada, a vest o ovome su preneli albanski mediji, ali i brojni domaći.

Vučić je ovim povodom, međutim, rekao sledeće:

„Pa ja i da nisam pratio albanske medije, a posao mi je da pratim albanske medije, uvek vidim posle koji naši mediji prvi prenesu to što pišu albanski mediji, pa sam video te grafite. Trebalo bi da komentarišem i grafite? Od svih ovih stvari što neko uradi trebalo bi da komentarišem grafite? Ne pada mi na pamet, a što se tiče želje našeg naroda da postoji svaka vrsta otpora albanskom nasilju, ta želja je nedvosmislena. Apsolutna nedvosmislena i to me najviše brine. To zanči da je doteralo cara do duvara“, rekao je Vučić.

BONUS VIDEO: Vučić: Imamo važnijih stvari od Evroprajda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare