Vučić o Nikoli Petroviću: Ljudi, pa ja imam 75 kumova

Politika 09. feb. 202112:40 > 12:4711 komentara
Podeli:
Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

"Nemam pojma čime se bavi moj kum Nikola Petrović", rekao je predsednik Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanje N1 o istraživanju KRIK-a u kom se navodi da je Petrović, bivši direktor Elektromreža Srbije, kupio aviokompaniju biznismena Stanka Subotića Caneta.

„Čuo sam da se bavi privatnim biznisom. Imam ja i kuma Zorana Bašanovića. On je kupio televiziju sa Đilasom i planira da me ruši“, rekao je Vučić.

Nisam se vozio tim avionima, dodao je predsednik.

„Inače je reč o čoveku koji je i pre bio bogat. Nije dobio dozvole za gradnju hidroelektrane u naše vreme, već u vreme DS. Nije od mene dobio ništa niti može“, rekao je on.

Podsećamo, kako piše KRIK, jedan od najbližih ljudi predsednika Srbije Aleksandra Vučića, njegov kum Nikola Petrović, kupio je avio-kompaniju „Air Posh“ od kontroverznog biznismena Stanka Subotića, otkrivaju KRIK i OCCRP.

Ovaj posao obavljen je van očiju javnosti – Petrović ga je sklopio skriven iza ofšor firme registrovane u Luksemburgu. Predsednikov kum je kompaniju koja poseduje avion vredan više od pola miliona evra kupio jeftino, sudeći po ugovoru, za svega 100.000 evra.

 

Komentari

Vaš komentar