Aleksandar Vučić Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić rekao je da su primećeni džipovi na biračkim mestima tokom lokalnih izbora u Negotinu i Mionici, ali su oni, prema njegovim rečima, "radili posao za neke druge političke stranke". Vučić je novinarima na otvaranju kanadske kompanije „Magna siting“ u Aleksincu rekao da „nije bilo zamerki na biračkim mestima“.

„Čak ni oni koji su bili srećni, koji su dobili 12,5 odsto (Narodna stranka), umesto 18, 19 (odsto) koliko su imali pre četiri godine. Dakle isti ljudi, samo pod različitom firmom išli na izbore (Demokratska stranka), nisu imali šta da kažu“, rekao je Vučić.

Kada su u pitanju rezultati SNS na izborima u Negotinu i Mionici, koja je u obe opštine dobila više od 70 odsto glasova od broja izašlih glasača, Vučić je istakao da su dobili više glasova nego pre četiri godine.

„Ja sam nezadovoljan rezultatima u nekoliko sela uključujući i Donje Mušiće, tamo smo očigledno mnogo grešaka napravili, i u selima prema Divčibarama, gde smo dobijali oko 60, 64 posto glasova. Tu smo neke velike greške pravili. Tu ćemo da analiziramo sopstvene greške i da vidimo šta je to što možemo da promenimo ubuduće“, kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, u centralnim gradskim izbornim jedinicama u Negotinu, SNS je osvajao između 57 i 60 odsto glasova.

„Svuda drugo je bilo između 75 i 90 posto, tako da treba da vidimo, naravno, šta je to što bi trebalo da uradimo u narednom periodu, šta je to zbog čega su ljudi nezadovoljni“, izjavio je Vučić.

Nosilac liste Narodne stranke za lokalne izbore u Negotinu Krsta Stanković Njenjulović rekao je ranije da je SNS na lokalnim izborima u nedelju „ukrala najmanje 20 odsto glasova“ i dodao da je Narodna stranka spremila više žalbi zbog uočenih nepravilnosti na biračkim mestima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare