Aleksandar Vučić Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je država razrešila "aferu Jovanjica" tako što je pohapsila odgovorne i poručio evropskim zvaničnicima da ne mogu "lažima da ostvaruju politički profit pa makar bili iz Evropskog parlamenta". On je opet zamenom teza optužio redakciju N1 i njenog vlasnika samo zbog činjenice da mu je postavljeno pitanje o aferi Jovanjica.

N1: Kako komentarišete izveštaj Evropskog parlamenta u kom se traži razrešenje afera kao što su Jovanjica, Krušik ili Telekom i šta će tim povodom država da preduzme?

Vučić: Da se razreši afera Jovanjica?

N1: Šta će država tim povodom preduzeti?

Vučić: Država je razrešila, sve pohapsila ljude, ili mislite da treba država treba da reaguje na Jovanjicu onako kako vi reagujete. Ili da formiramo novu državu Jovanjicu da bi neko bio zadovljan. Šta je afera u Jovanjici, to što se pojave dvojica pa nešto izmišljaju i ne znaju šta će dalje od svojih izmišljotina. Pa izgube privatno na sudu. Vi mislite da lažima neko može da ostvaruje politički profit. Ne može, makar bio i iz Evropskog parlamenta, potpuno je svejedno. A što se Telekoma tiče, prošlo je vreme razaranja Telekoma, uništavanja Telekoma zarad tajkunskih interesa vlasnika vaše kuće i njegovog prijatelja…. Ali neću o tome da pričam pred strancima… A za Jovanjicu vas opet pitam šta je problem? Niko ne zna, osim što volite da slušate priče, to je kao ono što sam ubio svoje dete, to su na tom nivou vesti.. Sem čampras divana i gluposti koje slušam od pojedinih secikesa koje ne znaju ništa drugo da kažu.

Na pitanje o pregovorima sa Prištinom i izjavama lidera Samoopredeljenja da će razgovarati sa Srbima sa Kosova, Vučić je rekao da „svako radi svoj posao“, ali da Srbi sa Kosova osvoje 95 odsto glasova a ne dva odsto.

Predsednik Srbije je rekao da Kurti može da „kupi neke poput Rade Trajković„, ali ne može da kupi 95 odsto Srba.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare