Aleksandar Vučić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas na otvaranju Pariskog foruma o miru da je potrebno pronaći najbolje ekonomske mere jer ćemo ekonomsku krizu doživeti tek kada se pandemija korona virusa završi.

„Potrebno je da razgovaramo o nalaženju najboljih ekonomskih mera koje bi trebalo da sprovedemo na odgovoran i disciplinovan način, jer smatram da ćemo tešku ekonomsku krizu doživeti tek kada se pandemija završi“, rekao je on putem linka na ceremoniji otvaranja.

On je istakao da je ključno odgovoriti na pitanja kako podržati farmaceutsku industriju koja će obezbediti vakcinu, kako poboljšati zdravstvene sisteme i kako zaštititi ekonomije, napisao je on na svom Instagram profilu.

 

View this post on Instagram

 

Velika mi je čast i privilegija da vam se obratim na otvaranju Pariskog foruma o miru. Kada govorimo o korona virusu i globalnim posledicama koje je ova infekcija prouzrokovala, želeo bih da istaknem tri ključna pitanja: ✅ Na koji način možemo da podržimo farmaceutsku industriju širom sveta, kako bi što pre obezbedila odgovarajuću vakcinu? ✅ Kako da, uz uzajamnu solidarnost, radimo na stvaranju najboljih mogućih zdravstvenih sistema u cilju zaštite obolelih od COVID-19, kao i svih drugih građana? ✅ Na koji način da zaštitimo naše ekonomije Potrebno je da razgovaramo o nalaženju najboljih ekonomskih mera koje bi trebalo da sprovedemo na odgovoran i disciplinovan način, jer smatram da ćemo tešku ekonomsku krizu doživeti tek kada se pandemija završi. Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje putem video linka ceremoniji otvaranja Pariskog foruma o miru, na kojem će se obratiti predsednik Republike Francuske @emmanuelmacron, kao i drugi svetski lideri i šefovi međunarodnih organizacija.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Na otvaranju su se pored Vučića obratili i predsednik Francuske Emanuel Makron i drugi svetski lideri i šefovi međunarodnih organizacija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare