Aleksandar Vučić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da u nedelju 10. decembra dolazi u Niš povodom puštanja u rad gasne interkonekcije Srbija-Bugarska, pišu Niške vesti.

Za nedelju u podne je, inače, zakazana tribina Inicijative ProGlas, koja iznosi kritike zbog situacije u Srbiji i poziva građane da u što većem broju izađu na izbore 17. decembra, piše Danas.

Tribina će se održati na platou ispred Narodnog pozorišta, a na njoj će govoriti deset inicijatora ProGlasa.

Prema navodima Niških vesti, Vučić je jutros na Televiziji Pink sam najavio svoj dolazak u Niš u nedelju.

Na veb- sajtu Predsednika Srbije, međutim, nije najavljeno da će on tada prisustvovati puštanju u rad gasne interkonekcije Srbija- Bugarska, niti za sada ima druge zvanične potvrde.

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović- Handanović ranije je kazala da očekuje puštanje gasovodne interkonekcije Srbija- Bugarska do kraja ove sedmice.

„Izgrađeno je 109 kilometara novog gasovoda, četiri merno-regulacione stanice u Pirotu, Dimitrovgradu, Beloj Palanci i Nišu, kao i jedna velika primopredajna stanica u Trupalama. Očekujem puštanje gasovoda u probni rad do kraja nedelje“, rekla je Đedović- Handanović 4. decembra.

Ona je tokom obilaska ovog „strateški značajnog projekta za Srbiju“ kazala da su završeni svi radovi na toj gasnoj interkonekciji.

Prema njenim rečima, ovaj gasovod omogućiće sigurnije i stabilnije snabdevanje Srbije gasom iz različitih izvora, „posebno iz Azerbejdžana“.

Podsetila je da je potpisan ugovor o interkonekciji sa „Bulgartransgasom“ i komercijalni ugovor o snabdevanju do 400 miliona kubnih metara gasa iz Azerbejdžana, do kraja sledeće godine.

***

BONUS VIDEO: Vučić o Novaku Nediću: Pa, šta? Šta pokazuje policijska beleška o njemu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar