Aleksandar Vucic konferencija za medije
Aleksandar Vučić konferencija za medije Foto:Screenshot/RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je dolazak nemačke kancelarke Angele Merkel u Beograd 13. septembra, velika čast za Srbiju.

„13. septembra dolazi nemačka kancelarka Angela Merkel. Imam tu čast da je ugostim na kraju njenog mandata. Mislim da će to biti, dok je kancelarka, i moguće jedna od poslednjih poseta i velika čast za Srbiju“, rekao je Vučić u današnjem obraćanju građanima Srbije i istakao da je Nemačka jedan od najbitnijih trgovinskih partnera Srbije.

„Mi nikada nećemo zaboraviti koliko nam je ona pomogla. Želim da podsetim da nam dolazi žena koja predstavlja zemlju koja je ubedljivo naš najveći trgovinski partner. Ta zemlja postaje i najvažniji investitor u našoj zemlji“, rekao je Vučić i dodao:

„Očekujemo da pređemo šest milijardi ukupne razmene, i ta razlika između Nemačke i drugih zemalja je iz godine u godinu sve veća. Ona je prvi trgovinski partner i veoma je važna za Srbiju, jedan je od najvećih investitora u našu zemlju. U odnosu na 2010. smo za dva i po puta uvećali trgovinsku razmenu sa Nemačkom. Čak je rast našeg izvoza u Nemačku porastao i pokazuje koliko je naša ekonomija u prethodnim godina napredovala“, rekao je Vučić

Predsednik Srbije je najavio i da će i Ursula Fon der Lajen isto doći u posetu Srbiji, a da ga očekuje i sasatanak sa turskim predsednik Redžepom Tajipom Erdoganom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar