Aleksandar Vučić na TV Prva
Aleksandar Vučić na TV Prva Foto: TV Prva/Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je dobro što je Vlada Crne Gore promenila odluku i da je dozvolila da se održi ustoličenje mitropolita Joanikija.

Vučić je prilikom gostovanja na TV Prva izjavio da su tenzije uoči ustoličenja najavljivane i da su bili očekivani protesti.

„Cetinje je mesto gde postoji izrazita mržnja prema svima koji pripadaju nekim drugim narodima sem crnogorskom, ali čak ne bih rekao da je to stvarna mržnja nego da je indukovana od dela političara. Bilo je logično očekivati što se zbivalo. Ono što je dobro jeste da je Vlada promenila odluku preko noći i čestitam gospodinu Krivokapiću na odluci“, rekao je Vučić i čestitao još jednom izbor mitropolita Joanikija.

On rekao da zna ko je obezbeđivao mitropolita Joanikija, ali da mu „ne pada na pamet da kaže o kome se radi“.

„Sve zasluge za obezbeđenje pripadaju vladi Crne Gore. Srpska tajna policija je neko ko prikuplja samo informacije, a onda ih dostavlja nadležnim organima“, jasan je predsednik i podvukao da su ljudi uglavnom zadovoljni ovim ustoličenjem.

On je izjavio da bi bio „obešen“ da je on predvodio neke eventualne proteste u Srbiji, kao što je to juče uradio predsednik Crne Gore Milo Đukanović.

„Ako je protiv Srba, onda se smatra da je sve dozvoljeno“, rekao je predsednik Vučić.

Vučić je rekao da je Nenad Čanak otišao u Crnu Goru da „lupa gluposti“ i da postoje pokušaji da se Srbija skrene sa dobrog puta, kako ne bi brinula o svom narodu i o svom jeziku, veri…

Podsetimo, jutros su na Cetinju otpočeli sukobi demonstranata i policije, prilikom kojih je povređeno pet osoba. Demonstranti su u više navrata zasipali policiju kamenjem i Molotovljevim koktelima, na šta je policija odgovorila suzavcem.

Savetnik predsednika Crna Gore Veselin Veljović je uhapšen na Cetinju nakon što je pokrenuo napad na policijske snage.

Veljović je u trenutku hapšenja bio u gradskoj kafani, kada je policija naredila da se objekat isprazni, a Veljović privede.

Na samo Cetinje helikopterom stigli su patrijarh Porfirije i mitropolit Joanikije, a u ovim trenucima traje ceremonija ustoličenja.

Bonus video: Porfirije i Joanikije helikopterom stigli na Cetinje

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare