Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/bs

Do kraja godine povećanje minimalca, biće oko 400 evra, biće povećane i plate, to su velike promene, a nismo odustali od finansijske stabilnosti, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je izjavio da će auto-put Niš – Merdare biti spas za Toplički kraj i da je od velike važnosti za Prokuplje, Blace i Kuršumliju.

On je prilikom obilaska prve deonice tog autoputa u Merošini rekao da čak i poluprofilni put pokazuje koliko možemo da budemo uspešniji.

„Ovo je i poziv za investitore jer se gradi poslovna zona u Prokuplju, u Kuršumliji postoje tri banje, vojska, ali je potrebno još investitora. U opštini Blace smo otvorili još jedan pogon. Put Belonjin-Blace je nov asfalt urađen da izgleda kao Švajcarska“, rekao je Vučić.

Prethodno, on je prisustvovao prezentaciji auto-puta zajedno sa šefom delegacije EU Emanuelom Žiofreom kome je rekao da je oko 2005. godine sve bilo totalno urušeno i da sve mora da se popravi.

„Srbija želi da vidi gotov auto-put, svi hoće veće plate i penzije, a niko neće da gradi puteve. Ovaj put košta 1,2 milijardi evra i više“, rekao je on.

BONUS VIDEO Vučić: Izbori bi bili već raspisani da nema protesta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare