Foto: EPA-EFE/SHAMIL ZHUMATOV / POOL

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom obilaska renovirane Osnovne škole "Momčilo Nastasijević" u Gornjem Milanovcu, da će biti još mnogo izazova u budućnosti pred Srbijom, ali da će država samo uz podršku građana uspeti da odoli svim pritiscima.

„Dobro ste uvek razumeli u kakvoj se sitauciji država nalazila. Pred nama je još mnogo izazova u budućnosti, imaćemo i nove migrantske krize i nove viruse i imaćemo mnogo muka da sačuvamo svoju zemelju i KiM u Srbiji. Biće mnogo problema, ali uz vaše poverenje i podršku uveren sam da možemo da odolimo svim pritiscima“, poručio je Vučić građanima Gornjeg Milanovca.

Ponovio je da je Srbija u januara imala rast BDP-a od čak 6,5 odsto i dodao da nije bilo koronavirusa da bi naša zemlja ove godine imala najbolji rezultat po tom pitanju u svojoj istoriji.

„Ako nastavimo vredno da radimo, imaćete značajno uvećane plate i penzije ove godine i one će nastaviti da rastu iz godine u godinu, kao i životni standard građana“, poručio je Vučić dodajući da je cilj da se ljudi vrate iz inostranstva u Srbiju i da se mladi zadrže u zemlji.

Predsednik je najavio da će se graditi brza saobraćajnica koja će spojiti centar Gornjeg Milanovca sa autoputem „Miloš Veliki“, kako bi građani imali bolju saobaćajnu vezu do autoputa.

„Deca su hrabra i ne plaše se koronavirusa“, rekao Vučić.