Aleksandar Vučić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

"Jasno je da će budući premijer biti ili sa liste SNS, eventualno sa liste koalicionih partnera sa kojima treba da napravimo dogovor za desetak, 15 dana", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da se nakon konsulatacija sa strankama nije smanjio broj kandidata za mesto premijera.

„To nije mnogo različito od onoga što smo već znali ko može da formira novu vladu“, rekao je on na konferenciji za novinare.

„Za desetak dana znaćemo malo više  o tome. U zavisnosti od toga biće predložen novi mandatar“, naveo je Vučić.

„Jasno je da će novi premijer biti ili sa liste SNS, eventualno sa liste koalcionih partnera sa kojima treba da se napravi dogovor za desetak, 15 dana“, rekao je on.

Vučić je rekao da ga je SNS obavestio da ima većinu u skupštini Srbije od 130 do 160 poslanika, ali da se još ne zna ko će tu većinu činiti.

„Ja sam zamolio da me, kad završe razgovore, obaveste o tome da bih mogao po svojim ustavnim ovlašćenjima poverim mandat licu koje predloži Srpska napredna stranka“, rekao je Vučić nakon konsultacija.

Vučić je danas razgovorom sa delegacijom Srpske napredne stranke završio konsulatacije o novoj Vladi Srbije sa predstavnicima 11 parlamentarnih lista koje su prošle cenzus na aprilskim izborima.

BONUS VIDEO: Boban Stojanović: I odlazak na konsultacije kod Vučića je tema za podelu opozicije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare