Aleksandar Vučić, Tomas Šib Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

Predsednik Aleksandar Vučić preneo je šefu Misije OEBS Janu Bratuu da Beograd ceni podršku Misije OEBS u sveobuhvatnom reformskom procesu, koja podrazumeva i stručnu pomoć u oblastima poput medijskih sloboda i vladavine prava, kao i u jačanju ljudskih i manjinskih prava.

Bratu i Vučić razgovarali su o modalitetima saradnje u procesu demokratizacije, kao i zajedničkom doprinosu održanju mira i stabilnosti u regionu, saopšteno je iz pres službe predsednika Srbije.

Pročitajte još...

Oni su se saglasili da je važno da aktivnosti Misije OEBS budu planirane sa nadležnim državnim institucijama, kako bi bile u skladu sa stvarnim potrebama zemlje na njenom reformskom i evropskom putu.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o regionalnoj situaciji, saglasivši se da je prioritet da na Zapadnom Balkanu budu očuvani mir i stabilnost.

S tim u vezi su razgovarali i o situaciji na jugu Srbije, a predsednik Vučić je zahvalio na pomoći Misije OEBS u dogovoru Ministarstva za obrazovanje i Nacionalnog saveta Albanaca o udžbenicima na albanskom jeziku za osnovne škole, navodi se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar