Foto: Printscreen/Happy

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da nikad neće pristati da se proliva srpska krv, ali da neće biti spreman ni da vlada bez legitimiteta, pa će, ako lista Srpske napredne stranke, u čijem nazivu je njegovo ime, izgubi parlamentarne izbore, sledeće godine raspisati predsedničke, kad nova vlast to bude htela, u maju ili septembru.

„Imam principe i ciljeve koje želim da osavim iza sebe, a ne da vladam od dana do dana, da lepo živimo ja, moj vozač i sekretarica, a da narod propada“, rekao je Vučić u izbornom programu na televiziji Hepi.

On je poručio da će opoziciji, ako pobedi 17. decembra, čestitati i ponuditi predsedničke izbori, i da će bar tada građani videti da mu nije stalo do vlasti, nego do Srbije.

Predsednik Srbije je izjavio da je Srbiji neophodan evropski put i da ulazak u BRIKS sada nije moguć, koliko god to zvučalo primamljivo.

„Ja o tome otvoreno govorim, a da li će se menjati stvari u svetu mnogo brže nego što mi to vidimo i što mislimo, nema sumnje. Ja se zato plašim narednih godinu dana, a sve posle toga vidim bukvalno kao blistavu budućnost“, kazao je Vučić gostujući na televiziji Hepi.

Vučić je u emisiji izjavio i da mu je noć uoči samita Evropske političke zajednice početkom oktobra u Granadi u Španiji bila jedna od tri najteže u poslednjih 10 godina, kada „ni minut nije spavao“.

On je rekao da mu je druga najteža i neprospavana noć bila posle događaja u selu Banjska 24. septembra, a da o trećoj ne želi da govori o čemu se radi.

***

BONUS VIDEO – „Industrija populizma“: Kako Vučić izvrdava propise o izbornoj kampanji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare